Mäntän ty:n 105 -vuotisjuhlaseminaari 6.11.2010

Mäntän Ty:n juhlaseminaari Mänttä-Vilppulan kaupungintalolla 6.11.2010

Mukana olivat eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma, SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly ja Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestön Talentian puheenjohtaja Tero Ristimäki. Tilaisuudessa esiintyvät mm. MäntänTyöväenyhdistyksen soittokunta ja Katja Autonen Lepistö

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma vaatii, että arkisen työn arvostus palautetaan. Heinäluoman mukaan arvostuksen palautus on edellytys sille, että Suomi menestyy jatkossa.

- Suomen pärjäämiseen ei riitä pokerinpeluu tai BB-tähteys. On palautettava tehtaissa, kaupassa tai terveyskeskuksissa tehtävän arkisen työnteon arvostus. Kokoaikaisesta työstä on saatava sellainen palkka, että sillä myös tulee toimeen, Heinäluoma sanoo.

Eero Heinäluoma toivoo työllisyystoimiin huomattavasti lisää tehoa. Hän nostaa kaksi ryhmää ylitse muiden: nuoret ja pitkäaikaistyöttömät. Heinäluoman mielestä nuoret on saatava työn ja koulutuksen syrjään kiinni tarvittaessa yhteiskunnan erityistoimin.

Heinäluoman mukaan yhteiskunnan kannalta on parempi maksaa työllistymisestä kuin joutilaisuudesta työttömyysturvan ja toimeentulotuen muodossa.

Eero Heinäluoma on huolissaan pitkäaikaistyöttömyydestä, joka kasvaa 40 prosentin vuosivauhtia.

- Hälytyskellojen pitäisi nyt soida niin kunnissa kuin koko valtakunnassa. Jos käännettä ei nopeasti saada aikaan, on edessä vakava ja pitkäaikainen syrjäytymisriski 90-luvun laman mukaisesti.

- SDP toivoo suurempia työllisyysmäärärahoja jo ensi vuoden budjettiin. Jos hallitus ei ole tähän valmis, tulee asiasta eduskuntavaalikysymys, Heinäluoma sanoo.

Heinäluoma puhui Mäntän työväenyhdistyksen 105-vuotisjuhlaseminaarissa lauantaina 6.11.2010. Uutispäivä Demari

 

 

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly torjui selkein sanoin Elinkeinoelämän Keskusliiton väistyvän puheenjohtajan Sakari Tammisen puheet kesälomien lyhentämisestä.

- Työnantajapuolen pitäisi hakea uutta työpanosta siitä joukosta, joka on työelämän ulkopuolella sekä pätkätyöläisistä ja osa-aikatyötä tekevistä, Lylyn mukaan Elinkeinoelämän Keskusliitto hakee nyt koko ajan työpanosta sellaisista asioista, joista sitä ei pitäisi hakea.

 

Talentian puheenjohtaja Tero Ristimäki

Talentian puheenjohtaja Tero Ristimäki sisällytti puheeseensa Mänttä-Vilppulan hyvin tuntevana myös paikallisen osuuden, missä hän painokkaasti toi esiin lasten

syrjäytymisen estämisen. Ruotsalaisten tutkimusten pohjalta Ristimäki arvio, että

Mänttä-Vilppulan nyt n. 600 alle kouluikäisistä noin 80 on vaarassa eri syistä joutua

vaikeuksiin. Kaupungin talouden kannalta on erittäin suuri merkitys, että ne joiden syrjäytyminen erilaisin toimienpitein pystytään estämään otetaan toiminpiteiden kohteeksi.

 


SIVUN ALKUUN

 

Marika Ala-Herttuala

kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Aluehallituksen konserni- ja toimitilajaoston jäsen

Jussi Jatkola

kaupunginvaltuuston 1.varapuheenjohtaja

Arto Lehtinen

Kaupunginhallituksen jäsen

Auli Välimäki

Kaupunginhallituksen jäsen