SDP - Mänttä-Vilppula 21.9.2023

Antti Lindtman: Valtiontaloutta on vahvistettava oikeudenmukaisesti

A-studiossa 20.09.2023 keskusteltiin ensi vuoden budjetista. Kuten SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman toi esille, budjettiesitys tarkoittaa sitä, että koko hallituskauden aikana hallitus on ottamassa lähes 50 miljardia euroa lisää velkaa.

SDP:n mielestä on selvää, että valtiontalouden alijäämää ei kurota umpeen pelkillä leikkauksilla, vaan meidän täytyy pystyä vahvistamaan kasvua pitkällä aikavälillä. Juuri on nyt tärkeää estää rakentamista uhkaava lama, joka syventäisi edessä olevaa taantumaa ja lisäisi valtion velkaantumista. Hallitus ei voi katsoa tätä tilannetta sivusta.

SDP tulee esittämään oman vaihtoehtonsa syksyn aikana. SDP:n vaihtoehdossa valtiontaloutta vahvistetaan yhtä paljon kuin hallituksen esityksessä, mutta oikeudenmukaisemmin. Me emme toteuttaisi suurituloisten veronkevennyksiä, joiden myötä 14 000 euroa kuukaudessa tienaava on saamassa vuodessa yli 2 000 euroa lisää käteen pysyvästi, kun tavalliselle opettajalle jää tästä vain murto-osa. Emme myöskään leikkaisi heikoimmassa asemassa olevien toimeentulosta.

Kaikilla ei ole mahdollisuutta tehdä kokoaikaista työtä, eikä kokoaikatyötä ole myöskään tarjolla kaikille halukkaille. Kaikki työ on kuitenkin arvokasta. Siksi SDP:n vaihtoehdossa ei heikennetä kannustimia tehdä töitä edes osa-aikaisesti. Kyse on arvoista.


SIVUN ALKUUN

 

Marika Ala-Herttuala

kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Aluehallituksen konserni- ja toimitilajaoston jäsen

Jussi Jatkola

kaupunginvaltuuston 1.varapuheenjohtaja

Arto Lehtinen

Kaupunginhallituksen jäsen

Auli Välimäki

Kaupunginhallituksen jäsen