SDP - Mänttä-Vilppula 20.2.2021

Kuntavaalien ensikertalainen Riikka Kimmel esittäytyy

Riikka Kimmel

41 vuotias sairaanhoitaja Riikka Kimmel innostui kuntavaaliehdokkuudesta ja kertoo tässä ajatuksistaan kaupungin kehittämisestä

Olen 41-vuotias perheenäiti ja minulla on sairaanhoitajan ylempi ammattikorkeakoulututkinto; sosiaali- ja terveysalojen johtaminen ja kehittäminen tutkinto. Työskentelen tällä hetkellä vanhuspalveluiden parissa Keuruulla. Tahdon vaikuttaa kotikunnassani tapahtuviin asioihin ja siksi olen ehdolla kuntavaaleissa 2021.

Vahvuusalueeni on ikäihmisten palveluiden laatu ja sen kehittäminen, elinkaari- ja voimavaralähtöinen ajattelu sen perustana. Terve ikääntyminen voidaan nähdä yhteiskunnallisena voimavarana ja sitä voidaan tukea. On tärkeää, että ikääntyneet voivat vaikuttaa itse arkeaan koskeviin asioihin ja heidän täysivaltainen osallistuminen kunnassamme on rikkaus. Tähän tarvitaan monialaista palvelua ja oikea-aikaista tukea. Näkisin mielelläni myös vanhusten perhehoidon yhtenä vaihtoehtona kunnassamme.

Tulevan SOTE-uudistuksen myötä meidän on varmistuttava laadukkaista lähipalveluista kuntalaisille, eettisesti ja taloudellisesti kestävällä tavalla. On tärkeää panostaa hoivahenkilöstön paikalliseen kouluttamiseen ja vanhustyön erikoistumisopintoihin, jotta voimme vastata lain vaatimaan henkilöstömitoitukseen vuonna 2023.

Visioni on nähdä Mänttä-Vilppula asuinpaikkana, jossa pidetään huolta kuntalaisista vauvasta vanhuuteen. Ikäihmisten lisäksi erityislasten varhainen ja kohdennettu tuki on tärkeää. Lasten ja nuorten mielenterveyspalvelut herättävät huolta koko maassamme. Asiaan on tuotava parannusehdotuksia. Kun autamme lapsia ja nuoria ajoissa, voi yhteiskunta säästää pitkällä tähtäimellä paljon. Kuuntelemalla lasten ja nuorten parissa työskentelevää henkilöstöä saamme arvokasta tietoa.

Koen Mänttä-Vilppulan kaupunkina, johon on mahdollista saada lisää vetovoimaa. Maaseudun kiinnostavuus on noussut koronapandemian myötä, joten nyt olisi oivallinen hetki kehittää houkuttelevuutta matkailun lisäksi. Ikääntyvä Suomi tuottaa haasteen kaikille, ratkaisevaa onkin, kuinka juuri Mänttä-Vilppula vastaa haasteeseen. Työpaikkojen luominen ja yrittäjyyden tukeminen ovat hyviä keinoja, toinen tapa on kiinnittää huomiota visuaaliseen viihtyvyyteen ja vapaa-ajan mahdollisuuksiin. Elinvoimaiset ja viihtyisät kaupunginosat ovat tärkeitä meille kaikille ja parhaimmillaan ne houkuttelevat muuttajia paikkakunnalle lisää.

Kuntapäättämisessä tarvitaan harkitsevaa ja kauaskantoista ajattelua, mutta kiihtyvällä vauhdilla muuttuva yhteiskunta tarvitsee myös uusia innovaatioita ja modernia päätöksentekoa. Olen valmis antamaan täyden panokseni mänttä-vilppulalaisten hyväksi.

19.2.2021


SIVUN ALKUUN

 

Marika Ala-Herttuala

kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Aluehallituksen konserni- ja toimitilajaoston jäsen

Jussi Jatkola

kaupunginvaltuuston 1.varapuheenjohtaja

Arto Lehtinen

Kaupunginhallituksen jäsen

Auli Välimäki

Kaupunginhallituksen jäsen