SDP - Mänttä-Vilppula 4.2.2021

Tommi Arosen mietteitä

Toiselle kaudelle pyrkivä valtuutettu Tommi Aronen

Valtuutettu Tommi Aronen on asettunut uudestaan ehdokkaaksi ja kertoo mietteistään kuluneelta kaudelta ja tulevaisuudesta.

Kuntavaaliehdokas Tommi Arosen mietteitä kuluneesta kaudesta ja tulevaisuudesta

Aika katsoa hieman taakse ja sitten eteen. Kuluva valtuustokausi alkaa olla loppumetreillä ja mahdollista uutta odotellessa lienee paikallaan arvioida miten on mennyt ja mitä tulevassa. Kokemuksena voin todeta työskentelyn valtuustossa ja sivistystoimen lautakunnassa antaneen pääsääntöisesti positiivisia kokemuksia. Myöskään asioiden käsittely, omassa valtuustoryhmässä ja muissa sidosryhmissä, ei ole jättänyt huonoja tuntemuksia, eriävistä mielipiteistä huolimatta.

Sivistyslautakunnassa olemme pitkin kulunutta kautta käsitelleet kokojoukon mm. henkilövalintoja. Lähes koko koululaitoksen rehtori vakanssit on uudelleen täytetty . Kolhon koulusta aloitettiin, Vilppulan kosken koulu, Vilppulan Yhteiskoulu. Hyvin lähti sujumaan myös Vilppulan yhteiskoulun ja Mäntän ylä-asteen rehtorin tehtävien yhteen sovittaminen. Näillä onnistuneilla valinnoilla perusopetus kaupungissamme sujuu varsin kohtuullisesti. Suuret olivat paineet koko sivistystoimen lohkolla kevään 2020

YT-neuvottelujen valmistuttua. Myöskään maailmalta rantautunut korona etäopetuksineen ei helpottanut opetuksesta huolehtimista. Jatkossa kaupungin taloudenpidon haasteiden yhä korostuessa on Mänttä-Vilppulan perus- ja lukiokoulutuksen mahdollisuuksista pidettävä riittävä huoli. Kouluverkko on turvattava tarkoituksen mukisena ja henkilöstölle taattava riittävät työskentelymahdollisuudet.

Itsestään selvää ei tule olemaan lukion olemassa olo kaupunkimme nuorten toisen asteen opiskelu paikkana. Kesäkuussa 2020 valittu Mäntän Lukion ja Autere-Opiston uusi rehtori onkin ottanut haasteen hienosti vastaan. Heti syksyllä toteutettiin kysely avoimen korkeakoulun opintojen kiinnostuksesta lukiossa. Niinpä ensi elokuussa aloittaa Mäntän Lukiossa lääketieteellis-luonnontieteellinen painotuslinja ensimmäisenä Suomen lukioissa. Täydentäen ennestäänkin pienen lukion monipuolista opetustarjontaa.

Kaikki ponnistelut niin, perus- kuin toisen asteenkin opetuksen puolesta tulevatkin olemaan tulevan valtuustokauden suuria painopiste alueita Mänttä-Vilppulassa. Tähän olkoon SDP valtuustoryhmä uudessa valtuustossa valmiina. Vähäinen ei ole pääministerimme Sanna Marinin viimeaikainen kannanotto koulutuksen resurssien puolesta.

Tommi Aronen 31.1.2021


SIVUN ALKUUN

 

Marika Ala-Herttuala

kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Aluehallituksen konserni- ja toimitilajaoston jäsen

Jussi Jatkola

kaupunginvaltuuston 1.varapuheenjohtaja

Arto Lehtinen

Kaupunginhallituksen jäsen

Auli Välimäki

Kaupunginhallituksen jäsen