SDP - Mänttä-Vilppula 23.9.2019

Liikenne- ja viestintäministeri
Sanna Marin

Ohituskaista Orivedelle välille Yliskylä-Oritupa

Rinteen hallitus on päättänyt antaa liikenneministeri Sanna Marinin esityksestä rahoitusta kahteen tärkeään liikennehankkeeseen Pirkanmaalle. Valtatie 9:n parantamiseen saadaan 10,5 miljoonaa euroa, jolla rakennetaan ohituskaista Orivedelle välille Yliskylä-Oritupa ja valtatie 12:n parantamiseen taas 1,6 miljoonaa Ellivuoren risteusjärjestelyjen parantamiseen.

SDP:n pirkanmaalaiset kansanedustajat Ilmari Nurminen, Pia Viitanen, Jukka Gustafsson ja Marko Asell kiittävät liikenneministeri Sanna Marinia toivotuista uutisista.

- Hienoa, että hallitus osoitti rahaa Pirkanmaalle tärkeisiin liikennehankkeisiin. Valtatie 9:n merkitys päätieverkon osana on hyvin keskeinen ja sillä liikkuu huomattavan paljon raskasta liikennettä. Uuden ohituskaistan rakentaminen sujuvoittaa ihmisten liikkumista ja parantaa elinkeinoelämälle tärkeiden kuljetusten edellytyksiä. Valtatie 12:n risteysjärjestelyjen parantamiseen varattu investointi on tärkeä erityisesti Ellivuoren kehittyvän elämyspalvelualueen kannalta. Molemmat hankkeet lisäävät myös liikenneturvallisuutta, toteavat kansanedustajat.


SIVUN ALKUUN

 

Marika Ala-Herttuala

kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Aluehallituksen konserni- ja toimitilajaoston jäsen

Jussi Jatkola

kaupunginvaltuuston 1.varapuheenjohtaja

Arto Lehtinen

Kaupunginhallituksen jäsen

Auli Välimäki

Kaupunginhallituksen jäsen