SDP - Mänttä-Vilppula 2.5.2019

Europarlamenttivaalit sunnuntaina 26.5.2019.

Euroopan parlamentin jäsenten vaalit (europarlamenttivaalit) toimitetaan kaikissa EU:n jäsenvaltiossa.

Suomessa vaalit järjestetään sunnuntaina 26.5.2019.

Ennakkoäänestys kotimaassa 15.-21.5.2019 ja

ulkomailla 15.-18.5.2019.

Eurovaaliehdokas Kaisa Penny

Pirkanmaan Sosialidemokraattien esittämänä endokkaana Eurovaaleissa on

Kaisa Penny

Kalevi Sorsa -säätiön toiminnanjohtaja
Tampere

Olen sosialidemokraatti, federalisti, feministi ja idealisti, jolle demokratia, solidaarisuus ja tasa-arvo ovat toimintaani ohjaavat arvot. Olen toiminut vuosia eurooppalaisissa järjestöissä ja politiikassa. Työkseni johdan ajatuspajaa.

Minun haaveeni on, että jokainen eurooppalainen saisi nauttia pohjoismaisesta hyvinvointivaltiosta. Jokaisella lapsella olisi oikeus päivähoitoon ja maksuttomaan peruskouluun. Osaamista arvostettaisiin niin, että koulutukseen ja tutkimukseen panostettaisiin reilusti. Kaikkien työehdot ja palkat olisivat kunnossa ja että niistä voisi myös kollektiivisesti neuvotella. Yrityksillä olisi reilut ja ennakoitavat markkinat, joilla toimia. Haluan universaaleja palveluja kaikille, en köyhäinapua kurjimmille.

Ei siis liene yllätys, että määrittelen itseni federalistiksi. Haluan tiiviimpää, parempaa ja poliittisempaa Euroopan unionia. Minun federalismini on demokratiaa, avoimuutta, päätöksentekoa sille parhaiten soveltuvalla tasolla ja unionin taloudellisen ja sosiaalisen ulottuvuuden tasapainoa.

Uskon vahvasti Eurooppaan ja siihen, että vain yhteistyön kautta voimme löytää aidosti kestäviä ratkaisuja suuriin haasteisiin, kuten ilmastonmuutokseen, työn murrokseen tai eriarvoistumiseen.

kaisa.penny@gmail.com

Toinen pirkanmaalainen ehdokas on

Kirsi-Kaisa Sinisalo

Teatterinjohtaja

Tampere

Olen juuri aikuistuneen nuoren äiti, 48-vuotias toimitusjohtaja - teatterinjohtaja.

Asun Tampereella. Kotonani olen siellä, missä olen toivottu. Lapsuudenkotini vanha, rapistunut rantasauna kuitenkin on minulle maailman paras paikka.

Olen ollut johtajana Kajaanin Runoviikolla, Rauman kaupunginteatterissa ja nyt Hämeenlinnan Teatterissa. Arvostan paikallisuutta, kaupunkien ja kylien omia tarinoita, maakutien ja alueiden erityisyyttä. Minulle se on omaa kansallista monikulttuurisuuttamme. Ajattelen, että se, minkä ihminen kokee lähellään, voi kasvaa yhteiseksi, vaikkapa Euroopan laajuiseksi. Arjen ystävyys ja yhteisöllisyys, turvallisuus ja erilaisuuden hyväksyntä luo luottamusta sekä itseen, että muihin.

Olen kolmannen polven demari. Isäni isä Väinö Sinisalo, työmies ja Herajoen työväentalon vahtimestari oli kansanedustajana vuosina 1933-1945. Isäni vaikutti yhteiskuntaan taiteellaan.

Isäni sisarukset olivat aktiivisia ympäristönsä ilahduttajia ja auttajia. Toivon voivani kantaa heidän perintöään nykymaailmaan: rakentaa suvaitsevaa iloa ja turvallista elämää. Kokemusta politiikassa minulla on presidentinvaalikampanjoista ja kulttuuripoliittisista työryhmistä.

Vapaus, paikallinen erityisyys, erilaisuuden hyväksyntä, ystävyys, yhteisöllisyys ja turvallisuus. Voisiko näillä aineilla rakentaa tulevaisuutta, jossa nuori aikuinen, vaikkapa poikani, voisi elää hyvän elämän ja viedä viestiä tuleville sukupolville?SIVUN ALKUUN

 

Marika Ala-Herttuala

kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Aluehallituksen konserni- ja toimitilajaoston jäsen

Jussi Jatkola

kaupunginvaltuuston 1.varapuheenjohtaja

Arto Lehtinen

Kaupunginhallituksen jäsen

Auli Välimäki

Kaupunginhallituksen jäsen