SDP - Mänttä-Vilppula 26.8.2018

Pirkanmaan Sosialidemokraatit esittää Kaisa Pennyä eurovaaliehdokkaaksi

Pirkanmaan Sosialidemokraatit esittävät Kaisa Pennyn nimeämistä SDP:n ehdokkaaksi eurovaaleihin. SDP nimeää ehdokkaitaan syksyn aikana.

Tamperelainen Kaisa Penny on Kalevi Sorsa -säätiön vt. toiminnanjohtaja ja SDP:n puoluehallituksen jäsen.

"EU:ta tulee kehittää aktiivisesti kohti tiiviimpää, toimivampaa ja sosiaalisempaa unionia" toteaa Penny ja jatkaa: "Ensi vuoden eurovaaleissa päätetään suuressa määrin Euroopan suunnasta. Vaalit käydään vähän Iso-Britannian eron jälkeen ja edessä on suuria päätöksiä siitä rakennammeko entistä tiiviimpää ja lujempaa unionia, vai annammeko yhteisön hiljalleen hajota".
"On pienen, pohjoisen Suomen asukkaiden etu, että koko Euroopassa noudatetaan oikeusvaltioperiaatteita, sovitaan yhdessä sekä taloussäännöistä että sosiaalisista oikeuksista ja luodaan yhdessä tapoja torjua ilmastonmuutosta tai veronkiertoa. Yksin emme globaalissa maailmassa enää pärjää ja sillä mihin suuntaan EU kehittyy, on meille erityisen suuri merkitys".
"Suomi ja suomalaiset voivat olla kokoaan suurempia vaikuttajia vain jos meillä on visio siitä mitä kohti pyritään. Itse asettaisin keskiöön sosiaalisen ulottuvuuden kehittämisen sitovaksi lainsäädännöksi, talouspolitiikan muutoksen kohti työllisyyttä ja kasvua edistävää linjaa ja EU:n globaalin roolin kehittämisen ilmastonmuutoksen torjunnassa" Penny listaa keskeisiä teemoja.


"Kaisassa yhdistyy vahva osaaminen ja pitkä kokemus EU-vaikuttamisesta ja Eurooppa-politiikasta. Kaisa on toiminut vuosia Euroopan sos. dem. puolueen puoluehallituksessa ja Euroopan Demarinuorten puheenjohtajana ja johtaa nykyisin yhteiskunnallista tutkimusta tekevää ajatuspajaa. Olisi hienoa saada tämä osaaminen käyttöön Euroopan parlamentissa" Pirkanmaan Sosialidemokraattien puheenjohtaja Roope Lehto perustelee esitystä.

Eurovaalit järjestetään 26.5.2019.

SIVUN ALKUUN

 

Marika Ala-Herttuala

kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Aluehallituksen konserni- ja toimitilajaoston jäsen

Jussi Jatkola

kaupunginvaltuuston 1.varapuheenjohtaja

Arto Lehtinen

Kaupunginhallituksen jäsen

Auli Välimäki

Kaupunginhallituksen jäsen