Sarapihan pihat talkoilla kuntoon

KMV -Lehti 26.5. 2009, toimittaja Ali Heikkilä

Asioiden taustoja

Kai Lindroos (vas.) ja Matti Hentunen kiristämässä Sarapihassa puutarhakeinun viimeisiä ruuveja.


 

Mäntän vanhainkoti-päiväkeskus Sarapihan piha-alueet ovat hienosti rakennetut, mutta aita näyttää harmaalta, kuin vankilan muurilta. Pihan kasvit ovat päässeet ikääntymään ja pihakiveystäkin täytyisi tasata sekä saada pihalle lisää tilaa liikkua turvallisesti.

- Tällaisia ajatuksia heräsi viime syksynä kun asukkaan omaisena ensimmäisiä kertoja paikalle poikkesin, kertoo mänttäläinen Kyllikki Lahtinen.

Samaa tuumi Sarapihan henkilökuntakin, ja nyt on alettu saada asioihin korjausta. Aidan päälle on tehty metallinen koristekoroke ja aita tullaan maalaamaan.

Mäntän työväenyhdistys on lahjoittanut Sarapihan hoivakodille toivottuja pihakeinuja ja puutarhakalusteita sekä koonnut ne talkoilla. Uusi perennapenkki on tulossa ja lähiaikoina pidetään pihanparannustalkoot, että saadaan kaupungin kustantamat parannukset tehtyä ripeästi.

Toiveena on uusia kaikkien sarapihan 3 osaston piha-alueet. Tavoitteena on saada aikaan asukkaille kesäinen ulko-olohuone. Viihtyisällä omalla pihalla on mukava liikkua ja nauttia kesäisestä luonnosta.

Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan ja haastetaan osallistumaan talkoisiin. Lahtinen kertoo, että kaikkea ei kuitenkaan saada aikaan kaupungin kustantamana

Sarapihan sairaanhoitaja Sinikka Vuohelainen kertoo, että on osa hyvää hoitoa on päästä ulos. Valo aktivoi ihmistä. Sarapihan asukkaiden kohdalla pienten yksinkertaisten asioiden merkitys korostuu entisestään, esimerkiksi vaikka kukkien värit ja tuoksut sekä lintujen laulu.

- Täällä elävien asukkaiden elinpiiri on jo pienentynyt ja hyvät ulkoalueet laajentavat tätä piiriä hieman, kertoo Mänttä-Vilppulan vanhuspalvelujohtaja Alli Ruuhilehto.


SIVUN ALKUUN

 

Marika Ala-Herttuala

kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Aluehallituksen konserni- ja toimitilajaoston jäsen

Jussi Jatkola

kaupunginvaltuuston 1.varapuheenjohtaja

Arto Lehtinen

Kaupunginhallituksen jäsen

Auli Välimäki

Kaupunginhallituksen jäsen