SDP - Mänttä-Vilppula 18.3.2024

Seuraavat europarlamenttivaalit järjestetään 9.6.2024.

SDP on koko Euroopassa se voima, joka toimii linjakkaasti oikeusvaltion, demokratian ja ihmisoikeuksien puolesta.

Sosialidemokraatit kannattavat lämpimästi eurooppalaista yhteistyötä. Mikään maa ei selviä haasteistaan yksin. Yhteistyöllä Eurooppa pystyy paremmin taistelemaan työttömyyttä, ilmastonmuutosta, rikollisuutta ja konflikteja vastaan.


EU-vaaleissa 2024 on monia tärkeitä teemoja, jotka vaikuttavat Euroopan unionin tulevaisuuteen.

Vaalikeskusteluissa korostuvat seuraavat aiheet:

  1. Ilmastonmuutos ja ympäristö: EU:n on otettava johtava rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa. Kestävän energian käyttö, hiilidioksidipäästöjen vähentäminen ja luonnon monimuotoisuuden suojeleminen ovat keskeisiä tavoitteita.

  2. Talous ja työllisyys: EU:n on edistettävä talouskasvua ja työllisyyttä. Investoinnit innovaatioon, digitaaliseen talouteen ja pk-yrityksiin ovat tärkeitä.

  3. Maahanmuutto ja turvapaikkapolitiikka: EU:n on löydettävä tasapaino turvapaikanhakijoiden oikeuksien ja jäsenvaltioiden turvallisuuden välillä. Yhteinen maahanmuuttopolitiikka on tarpeen.

  4. Digitaalinen yhteiskunta: EU:n on edistettävä digitaalista infrastruktuuria, tietosuojaa ja kyberturvallisuutta. Digitaalinen yhteiskunta tarjoaa mahdollisuuksia ja haasteita.

  5. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus: EU:n on taattava kaikille kansalaisilleen tasa-arvoinen pääsy terveydenhuoltoon, koulutukseen ja sosiaaliturvaan.

Nämä teemat ovat keskeisiä, ja ehdokkaat esittävät omia näkemyksiään niistä vaalikampanjoidensa aikana.SDP:n on asettanut 11 ehdokasta eurovaaleihin 2024:

Tanja Airaksinen (Savo-Karjala), Piia Elo (Varsinais-Suomi), Maria Guzenina (Uusimaa), Eero Heinäluoma (Helsinki), Miina-Anniina Heiskanen (Oulu), Viivi Järvelä (Lappi), Emilia Kangaskolkka (Savo-Karjala), Suna Kymäläinen (Kaakkois-Suomi), Emmi Lintonen (Häme), Ville Merinen (Pirkanmaa) ja Päivi Niemi-Laine (Helsinki).

Sosialidemokraattinen puolue (SDP) aikoo asettaa täyden 20 ehdokkaan listan.

Mukana kansanedustaja Ville Merinen Pirkanmaalta

Ville Merinen on ensimmäisen kauden kansanedustaja ja psykoterapeutti Pirkanmaalta, joka tunnetaan sosiaalisessa mediassa myös terapeuttivillenä.

"Etenkin nuorten mielenterveysongelmien kasvuun vaikuttaa olennaisesti somen ja älypuhelimien käyttö. Euroopan unionin on tärkeää jatkaa somejättien ja tekoälyn sääntelyä ja vuoropuhelua someyritysten kanssa siten, että käytöstä tulee terveellisempää ja turvallista. Koen sen itselleni hyvin merkitykselliseksi työksi."

Vuoden 2019 eurovaaleissa SDP sai kaksi paikkaa

SDP tavoittelee vaalivoittoa sekä edustajamäärän kasvua.


SIVUN ALKUUN

 

Marika Ala-Herttuala

kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Aluehallituksen konserni- ja toimitilajaoston jäsen

Jussi Jatkola

kaupunginvaltuuston 1.varapuheenjohtaja

Arto Lehtinen

Kaupunginhallituksen jäsen

Auli Välimäki

Kaupunginhallituksen jäsen