SDP - Mänttä-Vilppula 10.12.2019

Sanna Marinin hallitus nimetty

Neljässä vuodessa Suomi ei tule valmiiksi, mutta se voi tulla paremmaksi. Sen eteen me teemme töitä. Haluan rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisesta lapsesta voi tulla mitä vain ja jossa jokainen ihminen voi elää ja vanheta ihmisarvoisella tavalla.

Sanna Marin

pääministeri

Tasavallan presidentti on nimittänyt 10.12.2019 Suomen 76. hallituksen. Samalla presidentti vapautti valtioneuvoston jäsenyydestä Antti Rinteen hallituksen ministerit.

Pääministeri Sanna Marinin johtamassa hallituksessa on yhteensä 19 ministeriä.

SDP:n muut valtioneuvoston jäsenet ovat liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, työministeri Tuula Haatainen, kuntaministeri Sirpa Paatero, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari sekä eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen.

Sanna Marinin hallituksen tavoitteena on luoda Suomesta sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä yhteiskunta vuoteen 2030 mennessä. Hallitusohjelma on sama kuin Rinteen hallituksen ohjelma. Se on kunnianhimoinen tulevaisuusohjelma, joka sisältää ratkaisuja kestävämmän yhteiskunnan rakentamiseksi.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sanna Marinin (sd) (keskellä) hallitus

Kuva: IS, LEHTIKUVA, AOP

Sanna Marinin (sd) (keskellä) hallitukseen kuuluvat vasemmasta ylälaidasta alkaen Mika Lintilä (kesk), Li Andersson (vas), Jari Leppä (kesk), Hanna Kosonen (kesk), Katri Kulmuni (kesk), Krista Mikkonen (vihr), Maria Ohisalo (vihr), Krista Kiuru (sd), Sirpa Paatero (sd) (kesk.vas.) ja Ville Skinnari (sd) (kesk.oik.) sekä Antti Kaikkonen (kesk) (oik. rivin vasen laita), Anna-Maja Henriksson (r), Timo Harakka (sd), Thomas Blomqvist (r), Pekka Haavisto (vihr), Tuula Haatainen (sd), Tytti Tuppurainen (sd) ja Aino-Kaisa Pekonen (vas).


SIVUN ALKUUN

 

Marika Ala-Herttuala

kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Aluehallituksen konserni- ja toimitilajaoston jäsen

Jussi Jatkola

kaupunginvaltuuston 1.varapuheenjohtaja

Arto Lehtinen

Kaupunginhallituksen jäsen

Auli Välimäki

Kaupunginhallituksen jäsen