SDP - Mänttä-Vilppula 11.3.2016

Antti Rinne Mäntässä 19.3.2016

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vieraili lauantaina 19.3.2016

Mänttä-Vilppulassa.

Vierailun järjesti Mäntän Työväenyhdistys.

Ohjelmaan kuului mm. tutustuminen Siivet Oy lastensuojeluyksikköön, mikä toimii ryhmä- ja perheryhmäkotina alle 18-vuotiaille turvapaikanhakijoille ja oleskeluluvan jo saaneille maahanmuuttajille.

Lisäksi vieraamme hän kävi kuuluisalla Mäntän Serlachius museolla saksalaisen Anselm Kieferin tuotantoa laajasti esittelevässä näyttelyssä. Anselm Kiefer - Teoksia Grothe-kokoelmasta on Suomen ensimmäisen Kiefer-näyttely, jonka teokset ovat mittasuhteiltaan valtavia ja aiheet puhuttelevia.

Yleisötilaisuudessa Mänttä-Vilppulan kaupungintalolla ANTTI RINNE selvitti meille nykyistä hallituspolitiikkaa ja sosialidemokraattien vaihtoehtobudjettia

Meille ei jäänyt epäselväksi hänen sanomansa hallituksen kovasta linjasta mm. lapsiperheitä, opiskelijoita, työttömiä ja eläkeläisiä kohtaan. Leikkaukset, joita hallitus on tehnyt ja vielä suunnittelee tekevänsä kohtelee euromääräisesti samoin niin pieni- kuin suurituloisiakin.

"Tällaista politiikkaa ei Suomessa tehtäisi, jos sosialidemokraatit olisivat hallituksessa". Hän myönsi, että meilläkin on menneisyydessä omat syntimme, mutta näin oikeistolaista politiikkaa suomen kansa ei kestä.

SDP:n varjobudjetti on elvyttävä. Silti valtion velkaa ei olisi tarvinnut lisätä. Kansalaisten ostovoima olisi luonut uusia työpaikkoja. Nykyinen leikkauspolitiikka aiheuttaa lisää työttömyyttä ja huono-osaisuutta.

Tästä ahdingosta ei nousta muuten kuin uusilla vaaleilla. Jos hallitus hajoaisi, niin sosialidemokraatit eivät mene hallitukseen ilman uusia vaaleja ja ihan uutta hallitusohjelmaa.

Vierailun järjesti Mäntän Työväenyhdistys.

 


SIVUN ALKUUN

 

Marika Ala-Herttuala

kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Aluehallituksen konserni- ja toimitilajaoston jäsen

Jussi Jatkola

kaupunginvaltuuston 1.varapuheenjohtaja

Arto Lehtinen

Kaupunginhallituksen jäsen

Auli Välimäki

Kaupunginhallituksen jäsen