SDP - Mänttä-Vilppula 18.2.2021

Tule ehdokkaaksi - kannustaa Auli Välimäki

Auli Välimäki

Kuntavaalien ehdokaslistat jätetään 9.3.21 keskusvaalilautakunnalle.

Mänttä-Vilppulan sosialidemokraattien ja sitoutumattomien listoille mahtuu vielä lisää ehdokkaita.

Näin Auli Välimäki ajattelee kuntavaaleista ja päättäjänä toimimisesta.


Tänään ilmestyneessä Demokraatissa oli kolumni näiden vaalien tärkeydestä ja merkittävyydestä. Kirjoituksessa nostettiin hyvin esiin se mitkä asiat ovat tärkeitä tuloksen kannalta kuntavaaleissa. Kuntavaaleissa ei päätetä eu:n tukipaketista, ei koronarajoituksista, ei maahanmuutosta eikä valtakunnan hallituksen kokoonpanosta. Nämä ovat olleet opposition vaalityön sisältöä. On syytä kertoa ihmisille että nämä ovat valheita ja tosiasioiden vääristelyä.
Jos näillä argumenteilla tulee valituksi, niin tiedossa on pitkästymistä, turhautumista ja paljon puranaa.

Kuntavaaleissa on kysymys oman paikkakunnan, oman kaupungin asioista. Niistä asioista, mitkä koskevat tämän kaupungin asukkaita. Valtuustossa päätetään, verotuksesta, asumisesta, kaduista, urheilutiloista, kouluista, kulttuurista, lasten asioista, nuorten asioista, vanhusten asioista ym. Tästä listasta saisi pitkän jos jatkaisi asioiden kokonaisuuksien pilkkomista. Yhteistä näillä asioilla on se, että ne ovat asioita, jotka koskevat meitä kaikkia täällä asuvia.

Työ valtuustossa ja lautakunnissa on mielenkiintoista kun siihen paneutuu ja selvittää asioita itselleen. Olen ollut pitkään sitä mieltä, että mukana oleminen kunnallisessa päätöksenteossa on mainettaan parempaa toimintaa. Ikävän sävyn viime aikoina siihen on tuonut somemaailman suomat mahdollisuudet huudella nimimerkkien takaa. Se tekee asioista musta valkoisia ja mahdollistaa yksinkertaistamisen ja siten vääristämisen.

Jos miettii päätöksenteon vaikeutta, niin demokraattinen enemmistön mielenmukainen päätös on turvallista. Se takaa sen, ettei yksisilmäisyys ja populismi saa liikaa valtaa. Se edellyttää toki sitä, että ollaan valmiit yhdessä miettimään ja yhdessä päättämään asioista kaupunkilaisten parhaaksi. Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista yhdessä ja demokratian pelisääntöjen noudattamista. Välillä on tilanteita että jää vähemmistöön mutta niinhän elämässä on. Ei kaikki mene aina niin kuin tahdon, mutta elämä jatkuu senkin jälkeenkin.
17.1.2021


Ehdokkuudesta voit kysyä vaalityöryhmän jäseniltä mm.
auli.valimaki et taidekaupunki.fi
mirja.suntila et phpoint.fi
pirjomikkonen et hotmail.fi
tai nykyisiltä valtuutetuilta

PIDÄ HUOLTA MÄNTTÄ-VILPPULASTA.

MÄNTTÄ-VILPPULA PITÄÄ HUOLTA SINUSTA
SIVUN ALKUUN

 

Marika Ala-Herttuala

kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Aluehallituksen konserni- ja toimitilajaoston jäsen

Jussi Jatkola

kaupunginvaltuuston 1.varapuheenjohtaja

Arto Lehtinen

Kaupunginhallituksen jäsen

Auli Välimäki

Kaupunginhallituksen jäsen